Goede redenen om over te stappen naar de E-sigaret

De meeste mensen die roken zijn verslaafd en willen eigenlijk wel stoppen. Roken van tabakssigaretten ondermijnen de gezondheid. Het is echter erg moeilijk om in één keer het rokertje te laten staan…Een goed alternatief is het roken van elektrische sigaretten. Ben je aan het overwegen om in ieder geval minder te gaan roken dan is de E-sigaret een goede optie.

Het elektronisch roken heeft vele voordelen ten opzichte van de traditionele sigaret. Een aantal goede redenen om over te stappen op elektrisch roken zijn;

Géén koolmonoxide

Stikstofmonoxide en koolmonoxide zijn schadelijke stoffen die in tabakssigaretten zitten. Slecht voor de longen en bloedvaten. De vaatwanden hebben erg te lijden van deze stoffen en ze zijn bijzonder slecht voor de conditie. Atherosclerose is het gevolg. Dat betekent dat er slagaderverkalking plaatsvind wat de vaten dicht doet slibben. Hartfalen kan het gevolg zijn.

Géén kankerverwekkend teer

Traditionele sigaretten bevatten ongeveer 4000 schadelijke stoffen. De E-sigaret slechts eentje…de nicotine. Deze kun je echter, wanneer je gaat afbouwen met elektrisch roken, verminderen. De dampershop.nl heeft E-liquids die van 0 tot 18 mg nicotine bevatten.

Nicotine

Bij het roken van de E-sigaret kun je zelf bepalen hoeveel nicotine je binnen krijgt. Ga je het roken afbouwen dan kun je op den duur de vulling of cartridge met minder nicotinehoudende vloeistof vullen. Aan het einde van de rit rook je nog zonder nicotine en geniet je toch nog van het roken/dampen. Langzaam afbouwen is verstandig.

Géén bruine tanden en stinkende rook

Omdat de rook van een E-sigaret eigenlijk een soort waterdamp is ruik je deze niet of nauwelijks. Ook je tanden blijven blinkend wit omdat er geen tabak aan te pas komt. Tabaksrook veroorzaakt bruine, gelige tanden en vingers. Iemand die niet rookt ruikt onmiddelijk een roker en ziet dit ook vaak aan de handen en tanden.Tabaksrook gaat ook altijd in de kleding zitten van de roker.

Géén asproductie en vele malen goedkoper

Wanneer je elektrisch gaat roken zal je een beetje geld uit moeten geven aan een starterskit. Deze kun je op een simpele manier aanschaffen bij de damperShop.nl. Voor ongeveer 40 euro kun je al in het bezit komen van zo’n beginproduct. Dit is even een uitgave maar daarna ben je ongeveer 10 euro kwijt voor ongeveer 80 sigaretten. De E-sigaret produceert totaal geen as dus geen vieze, stinkende asbakken meer in de tuin. Het schone roken heeft ook voor de omgeving van de roker vele voordelen. Hoe vies is het voor een niet-roker om een volle asbak schoon te maken..

Weer overal kunnen roken

Meestal wordt je als roker naar buiten verbannen of naar een achterafplekje om je sigaretje op te steken. In principe kun je elektronisch, overal roken omdat je het nauwelijks ruikt. Het heeft geen schadelijke gevolgen voor de omgeving. In ieder geval kun je in je eigen huis weer gewoon roken/dampen met plezier zonder dat je de medebewoners lastig valt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>